Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
logo Sykehusbygg

på Sykehusbyggkonferansen 2024

Møt alle som former fremtidens sykehus - Sykehusbyggkonferansen 2024

Årets viktigste møteplass for alle som er interessert i grensesnittet mellom bygg og virksomhet i sykehusene

Almmuhuvvon 2024-08-26
En person i grønn skjorte

Årets viktigste møteplass for alle som er interessert i grensesnittet mellom bygg og virksomhet i sykehusene

 

– Denne konferansen skal løfte utfordringer fra samfunnet generelt og helsesektoren spesielt, og se på hvordan Sykehusbygg kan bidra til løsninger, sier Marte Lauvsnes. 

En person i grønn skjorte
Marte Lauvsnes, sjef foravdeling rådgiving og tidligfase i Sykehusbygg HF

 

Lauvsnes har jobbet med sykehusplanlegging siden 1997, og leder avdeling for rådgivning og tidligfase i Sykehusbygg HF. Hun er svært glad for å kunne invitere til Sykehusbyggkonferanse i år – den første som arrangeres siden pandemien. 

 

– Vi skal bidra til nettverksbygging, og sette søkelyset på aktuelle og relevante problemstillinger for alle mulige deltakere i konferansen, sier Lauvsnes. 

 

 

 

 

Samler alle som former fremtidens sykehus 

 

Hvordan skal vi bygge sykehus som møter behovene fra samfunnet, helsepersonell og innbyggere, i en tid med store endringer? Dette er hovedtemaet for konferansen.

 

Programmet er spikret og Lauvsnes håper på fullt hus og stort trøkk når konferansen går av stabelen i Trondheim i november. 

 

Konferansen blir årets viktigste møteplass for alle som er med på å forme fremtidens sykehus, og er opptatt av hvordan bygg og infrastruktur skal løse utfordringer i sykehusene, slår Lauvsnes fast.

 

MELD DEG PÅ Sykehuskonferansen her

 

Viktige utfordringer å ta tak i

 

Når alle som har en rolle i å forme fremtidens sykehus møtes på samme sted, skaper det en unik mulighet til å løfte viktige temaer: 

 

– Utfordringsbildet med mangel på helsepersonell, sikkerhet, samhandling i helsesektoren, klima og miljø og er noen av temaene. Og så vil vi se på mulighetene for hvordan kunnskapsbasert planlegging og bygging kan bidra til å løse noen av utfordringene, forklarer Lauvsnes.

 

Planlegging og bygging av sykehus er noe alle har et forhold til, og kunnskapsdeling om hvordan fremtidens sykehus planlegges er viktig for alt fra rådgiverbransjen til brukere av byggene, forklarer Lauvsnes.

 

 

Samarbeid, innovasjon og forskning

 

Lauvsnes vil vise at Sykehusbygg ligger helt i tet på kunnskap om relevante problemstillinger og kan bringe ny læring ut til deltakerne. 

 

– Vi håper også å skape en ramme for god kontakt mellom deltakerne slik at de både har fått lært noe nytt og bygget nettverk, sier hun. 

 

Konferansen er aktuell for alle som planlegger og bygger sykehus, og som er interessert i temaet. Lauvsnes ønsker velkommen til helseforetakene, helsepersonell, leverandører, arkitekter, rådgivere, entreprenører og forskere – for å nevne noen.

 

-I tillegg til innlegg fra scenen og ulike parallellsesjoner skal vi ha utstillinger som viser bredden i tema og kompetanse som vi finner i prosjektene vi er involvert i. Noen eksempler er kulturminnevern i Nye Aker sykehus, Kunnskapsbanken, og metoder og eksempler for utvikling og ombygging i eksisterende bygg.  I tillegg vil vi vise den samlede prosjektporteføljen Sykehusbygg jobber med, forteller Lauvsnes

 

 

Sykehusbygg ønsker seg en tett dialog med samarbeidspartene om kunnskapsbehov, mulige samarbeidsarenaer, kompetansemiljø – både i bedrifter og i innovasjons- og forskningsmiljø.

 

– Jeg gleder meg veldig til at det endelig blir konferanse igjen, der vi treffer andre som er engasjert i det samme, og kan lære noe nytt og knytte gode kontakter.