Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
logo Sykehusbygg

-besøk våre stands

Møt ansatte i Sykehusbygg på årets konferanse!

I tillegg til spennende foredrag, parallellsesjoner og mulighet for å knytte nye bekjentskap vil du på årets konferanse også møte mange ansatte i Sykehusbygg HF som bemanner utstillinger/stander innenfor ulike tema.

Publisert 17.10.2024
Sist oppdatert 18.10.2024
Diagram

På årets konferanse, den 11.-12. november i Trondheim, har du mulighet til å møte mange av våre ansatte som jobber innenfor en rekke spennende prosjekter og tema. I utstillingsområdet vårt, som ligger vis á vis konferansesalen, skal vi ha hele 11 stands bemannet med egne ansatte, og én stand med ansatte fra Sykehusinnkjøp. Mer info om påmelding til årets konferanse finner du her

Sykehusbygg HFs prosjektportefølje Oversikt over prosjekt vi er involvert i akkurat nå
Kunnskapsbanken  Sykehusbygg skal være helseforetakenes kunnskapsbank for løsninger og konseptvalg. En kunnskaps- og risikobasert tilnærming er avgjørende for å realisere bygg med langvarig samfunnsverdi. Sykehusbygg HF er en kunnskapsrik organisasjon som deler sin erfaring med andre. Vi utarbeider kunnskapsgrunnlag, bruker verktøy som standardromkatalogen og klassifikasjonssystemet, og presenterer dette i Kunnskapsbanken.
Prosessen fra framskriving til dimensjonering og løsninger

Utstillingen illustrerer prosessen fra tidlige behovsanalyser til planlagt areal. Det gis eksempler på hvordan prosjektene, med utgangspunkt i dagens aktivitet, beregner:
•    Framtidig aktivitet
•    Kliniske kapasiteter
•    Areal på funksjonsområder

I tillegg vises eksempler på hvordan areal som ikke er direkte knyttet til pasientbehandling beregnes.

Arealbruksplaner og ompakking

Stadig flere sykehus har behov for bistand til å omrokere funksjoner for å få bedre utnytting av eksisterende areal og bygg. Begrepet ompakking beskriver aktiviteter som inngår i å planlegge og gjennomføre en omrokering, flytting og evt. omstrukturering av funksjonsområder i sykehus.

Hensikten med en ompakkingsprosess er å skaffe oversikt over muligheter for bedre utnyttelse av areal, ved å flytte på funksjoner innenfor eksisterende bygningsmasse, og å avdekke eventuelle behov for ombygging, påbygg eller nybygg.

For å få til dette må man skaffe seg oversikt over dagens situasjon og lage et fremtidsbilde av mulige fremtidige løsninger. I denne standen presenteres metoder og verktøy for å beskrive innholdet i ompakkingsprosessen, de aktivitetene som inngår, og hvordan løsninger kan utarbeides og visualiseres.

Nytt og gammelt side om side - Nye Aker sykehus og kulturminner i bruk

Nye Aker sykehus er ledd i realisering av målbildet for Oslo universitetssykehus HF (OUS) slik det ble vedtatt i foretaksmøtet for Helse Sør-Øst RHF i 2016. Dette innebærer at OUS utvikles som et samlet og komplett regionsykehus inkludert lokalsykehusfunksjoner på Gaustad og Aker, spesialisert kreftsykehus på Radiumhospitalet samt Nye Rikshospitalet med lokale, regionale og nasjonale funksjoner. I tillegg skal det etableres ny sikkerhetspsykiatri på Ila til erstatning for nåværende virksomhet på Dikemark.

Nye Aker blir et av Norges største lokalsykehus med akuttfunksjoner, med samlokalisering av somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), med nærhet til nye Oslo storbylegevakt. 

Nye Aker sykehus etableres på eksisterende sykehusområde til Aker sykehus, et område med stor historisk tidsdybde som pleiehjem, sykehus/krigslasarett, sykepleierskole mm. siden 1895 og fram til i dag. Området består derfor av mange eldre bygninger med høy kulturminneverdi, som er vernet. Deler av programarealet for Nye Aker er plassert i eksisterende bygninger som skal rehabiliteres og ombygges. Det betyr at Nye Aker sykehus vil benytte seg av disse vernede bygningene i tilknytning til nye store bygg for moderne sykehusdrift.

Ombruk av bygninger er viktig for å fremme bærekraftig utvikling. Ved å gjenbruke eksisterende bygninger, reduserer vi behovet for nye byggematerialer og minimerer avfall. Dette bidrar til å bevare naturressurser og redusere klimagassutslipp. I tillegg kan ombruk av bygninger bevare kulturarv og gi nytt liv til historiske områder, samtidig som det kan være kostnadseffektivt. Ved å innlemme moderne teknologi og design i gamle bygninger, kan vi skape funksjonelle og estetisk tiltalende rom som møter dagens behov uten å belaste miljøet unødvendig. Ombruk av bygninger er derfor en nøkkelstrategi for en mer bærekraftig fremtid.

Byggveileder smittevern
Erfaringer fra covid-19-pandemi og vann som smittekilde i sykehus
Vann i sykehus kan være en smittekilde og forårsake HAI (helsetjenesteassosierte infeksjoner) hos pasientene.
Dette gjelder ikke bare Legionella, men også andre bakterier som trives godt i vann og rørsystemer. 
For å redusere risikoen for HAI, er det viktig at kunnskap om risiko for infeksjoner knyttet til vannsystemer tas med i prosjektering, planlegging og bygging. Valg av plassering av type sanitæranlegg spiller også en viktig rolle i forebyggingen av HAI
Teknologi på byggeplass i PHN Ahus Pågående utbygging av psykiatri ved Nordbyhagen har tatt i bruk teknologi som siteprint og open space for å effektivisere arbeidsprosesser. Prosjektledelsen for prosjektet deler sine erfaringer fra prosjektet - og du møter vår robothund!
Nye verktøy for FDVU og renhold Den nasjonale forvaltningsorganisasjonen for verktøy til FDVU og renhold er en viktig arena i arbeidet for å sikre en felles, standardisert tilnærming til forvaltning, drift, vedlikehold og renhold av bygg og eiendommer i spesialisthelsetjenesten.
 
På denne standen vil du møte ressurser som arbeider med innføring av de nye verktøyene for FDVU og renhold. Her kan du få innsyn i det nasjonale arbeidet med standardisering av prosesser og verktøy.
 
Kom innom hvis du vil se verktøyet for FDVU.
Sykehusinnkjøp HF - anskaffelser og byggeprosjekter Hør hvordan Sykehusinnkjøp HF jobber for å få de beste og mest fremtidsrettede anskaffelsene inn de nye sykehusene.

Bygg for psykisk helse – konsepter, løsninger og spesifikke krav til bygg for psykisk helse. Presentasjon av prosjekter innen bygg for psykisk helse med fokus på konsepter, løsninger og spesifikke krav til bygg for psykisk helse.
Eksempler fra bygg som er åpnet for pasienter Akuttbygg Østmarka St. Olavs Hospital (APØ), og Nybygg Psykisk helse Kristiansand (NPK).
I tillegg prosjekt som er under forberedelse for bygging, Nye Aker Psykisk helsevern og avhengighet (PHA), og prosjekt som er under bygging, Ny sikkerhetspsykiatri (NSP).
Anskaffelsesprosess for Nye Aker og Nye Rikshospitalet En kort informasjon om prosjektene og hvilke anskaffelser som skal gjennomføres den nærmeste fremtid.

Sosial bærekraft - arbeidsmiljøkriminalitet og etiske krav

Hvorfor og hvordan jobber Sykehusbygg HF med dette? Her møter dere noen av våre seriøsitetskoordinatorer som jobber i de ulike prosjektene, og får en innføring i systemet vi benytter for å følge med på akrivitet på byggeplass.