– Norges mest moderne sykehus

– Gratulerer med Norges mest moderne sykehus, sa adm. dir. Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst da Sykehuset Østfold på Kalnes åpnet for de første pasientene. Om et halvt år er hele sykehuset i full drift.

​Gjennontenkte løsninger

– Løsningene her er veldig gjennomtenkte, og brukerne har vært involvert hele veien. Dette er virkelig noe sykehusets medarbeidere kan være stolte av, sammen med Prosjekt nytt østfoldsykehus og Sykehuspartner, poengterte Lofthus 4. mai da  det nye sykehuset åpnet dørene for de første pasientene.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet ønsket hele Østfolds befolkning til lykke med dagen.

– Dette har Østfold virkelig fortjent, sa hun, ifølge nettsidene til Helse Sør-Øst.

– En god framtidig modell

Administrerende direktør Just Ebbesen i Sykehuset Østfold var også svært fornøyd med resultatet.

– Takket være innsatsen til veldig mange medarbeidere over mange år, har vi fått til dette. Kalnes er blitt en god modell for bygging av fremtidige sykehusbygg, sa han.

GRATULERER! Fra venstre: direktør for Prosjekt nytt østfoldsykehus, Dag Bøhler; adm. direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine M. Lofthus; adm. direktør ved Sykehuset Østfold, Just Ebbesen og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Anne Grethe Erlandsen.

Fakta:

Byggherre: Helse Sør-Øst RHF  v/Prosjekt nytt østfoldsykehus