– Arkitekturen jobber for sykehuset

– St. Olavs Hospital har blitt et sykehus som henger godt i hop. Jeg mener at arkitekturen jobber for sykehuset, sier Ragnhild Aslaksen, tidligere sjefarkitekt i St. Olav-prosjektet og nå tilknyttet Sykehusbygg som arkitekt.

Til Arkitektur.no sier Aslaksen:

– Mitt arkitektoniske blikk er mer helhetsorientert enn detaljorientert, og jeg opplever det som svært meningsfylt å tilføre arkitektonisk og planfaglig kompetanse i alle fora der viktige beslutninger tas. Alt som planlegges har jo en arkitektonisk konsekvens, og det er viktig at det er noen der som kan se nettopp dette, sier Aslaksen.

RagnhildA.jpg

NORMALITET: Sykehuspasienter ønsker mest mulig normalt bygde omgivelser, dagslys og tilgang til natur, sier arkitekt MNAL Ragnhild Aslaksen. Foto: Eirik Audunson Skaar.

Les hele intervjuet her