Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR)

Prosjektet blir til dagleg kalla Sjukehuset Nordmøre og Romsdal – SNR. Det inneholder utbygging av et felles akuttsykehus på Hjelset i Molde kommune, i tillegg til etablering av poliklinikk og dagbehandling/ distriktmedisinsk senter (DMS) i Kristiansund.

Helse Møre og Romsdal HF er prosjekteier.

Konseptfasen ble avsluttet i desember 2016 med vedtak om å gå videre med Forprosjekt i januar 2017. Vedtaket innebar en utbygging av felles akuttsykehus på Hjelset og en ombygging av eksiterende sykehus i Kristiansund til et distriktsmedisinsk senter (DMS) som også skal inneholde dagkirurgi. Vedtaket ble gjort av Helse Møre og Romsdal med tilslutning fra Helse Midt Norge.

29.november 2017 godkjente styret i Helse Møre og Romsdal forprosjektet for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. 7.desember 2017 fattet styret i Helse Midt-Norge byggevedtak og 19.desember 2017 vedtok Stortinget bygginga av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal og med det avsluttet tidligfasen.

I januar 2018 startet forberedelsene til gjennomføring med videreutvikling av prosjektet gjennom et funksjonsprosjekt og samtidig utarbeidelse av tilbudsforespørsel for en totalentreprise.

Prosjektet er organisert gjennom styret i Helse Møre og Romsdal som eier prosjektet, og administrerande direktør har utnemnt ett prosjektstyre for SNR. Prosjektstyret er gitt i oppdrag å sikre at sykehusprosjektet blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte.

Les mer om prosjektet på helse Møre og Romsdal egne nettsider

Prosjektstyret SNR

Johan Arnt Vatnan
Styreleder

Ingard Nicolai Nilsen
Nestleder

Dagne Hordvei

Lars Magnussen

Helge Ristesund
Utnevnt av adm.dir. HMR HF

Tor Rune Aarø
Utpekt av ansatte i HMR HF

Prosjektorganisasjonen er satt sammen av en utbyggingsorganisasjon fra Sykehusbygg HF og en utviklingsorganisasjon fra Helse Møre og Romsdal

Prosjektdirektør

Konstituert prosjektdirektør for byggprosjektet er Harald Hasfjord i Sykehusbygg, som er i stillingen inntil ny prosjektdirektør er på plass.

Prosjektdirektør og prosjektsjef

Konstituert prosjektdirektør for byggprosjektet er Harald Hasfjord fra Sykehusbygg HF.

Prosjektsjef i Helse Møre og Romsdal er Ketil Landevåg Gaupset. Gaupset utgjør sammen med Harald Hasfjord lederduoen som har ansvaret for utvikling og planlegging av det nye fellessykehuset. Gaupset har åtte år bak seg som klinikksjef i foretaket og kom fra stillingen som klinikksjef for klinikk for psykisk helse og rus

Oppdragsgiver:

Helse Møre og Romsdal