Lover midler til Sjukehuset Nordmøre og Romsdal

Statsminister Erna Solberg besøkte i dag byggetomta på Hjelset. Under pressekonferansen lovte Solberg penger til utbyggingen av akuttsykehuset på Hjelset i Molde og det distriktmedisinske senteret i Kristiansund.

Prosjektet skal erstatte Helse Møre og Romsdals eksisterende sykehus i Kristiansund og Molde, og det skal møte det langsiktige behovet for spesialisttjenester på Nordmøre og Romsdal.

Da statsministeren besøkte byggetomta på Hjelset fortalte hun at det i statsbudsjettet 2018 ville bli satt av penger til akuttsykehuset på Hjelset og det distriktmedisinske senteret i Kristiansund.

– Det vil komme penger i statsbudsjettet til dette, sånn at oppstarten kan følge de planene som er satt, fortalte Solberg.

En god nyhet
Helse Møre og Romsdal er oppdragsgiver for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Sykehusbygg har byggherre- og gjennomføringsansvaret for prosjektet fra og med konseptfasen. Helle Jensen, som leder utbyggingsorganisasjonen fra Sykehusbygg sin side, er godt fornøyd med nyheten.

– Dette er noe vi har ventet på. Finansiering har vært et av mange viktige premisser for videre arbeid med prosjektet i 2018. Statsministeren har hektiske dager og at hun prioriterer et besøk i Hjelset vitner om hvor viktig sykehusbygging er i Norge, sier Jensen.

Tilstede på pressekonferansen var også innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og Espen Remme, adm. i Helse Møre og Romsdal. Se video fra pressekonferansen på Helse Møre og Romsdals Facebook side her.

Sykehuset skal være klart for innflytting våren 2022.

For mer informasjon om Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, les mer her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail