Flere nye sykehusapotek

En million kroner spart per sykehusapotek er Sykehusbyggs fasit. Ikke rart de er blitt en ettertraktet partner for Sykehusapotekene i Helse Midt.

I tur og orden har Sykehusbygg vært prosjektleder for å bygge om sykehusapotekene ved St. Olav, Volda, Kristiansund, Molde og Levanger. Nå starter de opp i Namsos og Ålesund, og gjør seg samtidig klar for storoppgaven på SNR for Helse Møre og Romsdal.


Treffer blink hver gang

– Innarbeidet systematikk på prosjektgjennomføring inkludert validering gjør at vi kommer i mål med riktig kvalitet hver gang, samtidig som vi sparer penger for sykehusapotekene, sier Sykehusbyggs Kari Solem Aune, fagansvarlig for spesialrom.

De eksisterende produksjonslokalene i Sykehusapotekene  er gamle. Det er blitt umulig å overholde dagens krav til renhet og partikkelfri luft.


Helt ny verden

De nye produksjonslokalene blir en helt ny verden for dem som jobber der.  – Vi går fra et innestengt kott uten lys og luft til  topp moderne  lokaler, sier Heidi Hansbakk Skjetne som er konstituert apoteker ved Sykehusapoteket i Levanger.

De nye produksjonslokalene har glatte overflater, utelukkende runde hjørner og ingen kroker hvor det kan samle seg smuss. De kan spritvaskes over det hele, lufta skiftes ut 20 ganger hver time og rommene har overtrykk for å holde partiklene ute.

Sykehusapotekene har store krav til renhet på grunn av det de skal lage. Cellegift tilpasset hver enkelt pasient og intravenøs ernæring med medikamenter tilberedes i isolatorer (hanskeboks) for å minimere risikoen for bakterievekst.


Solid partner

Sykehusapotekeren i Levanger har hatt god støtte i Sykehusbygg. – Sykehusbygg tok ekstra ansvar i en kritisk fase da vi mistet vår interne prosjektkompetanse. De har sørget for at vi holdt framdriften, sier Heidi Hansbakk Skjetne.

Kollegaen i Ålesund er minst like fornøyd. – Det hadde vært svært krevende å gå i gang med et slikt prosjekt uten Sykehusbygg som partner, sier Åse Østrem.

Hun peker på at Sykehusbygg har tilført Sykehusapoteket i Ålesund betydelige merverdier gjennom erfaring fra andre prosjekter. – Vi slapp å starte fra bunnen, fikk raskere framdrift og mindre belastning, vi har fått bistand hele veien og beholdt eierskapet til prosjektet. Kort sagt har vi fått hjelp til å ta riktige valg første gang, sier Åse Østrem

Legemiddelverket må godkjenne ethvert produksjonsapotek før oppstart. Sykehusbyggs metodikk har gitt null feil så langt.


Del på Facebook Del på Twitter Del på mail