Bent Høie tok første spadetak

I går ble ”grunnsteinen” signert og første spadetak tatt for det nye psykiatribygget på Sykehuset Levanger. Sykehusbygg  er helseforetakets utbyggingsorganisasjon, og har i samarbeid med Helse Nord-Trøndelag og entreprenør Veidekke funnet rom for å spare 20 millioner kroner.

– Kostnadskuttene er et resultat av tilpasninger uten at dette har gått på bekostning av kvalitet og funksjonalitet i bygget. Dette har vært mulig å få til gjennom standardisering og gjenbruk av løsninger fra tilsvarende prosjekter, sier administrerende direktør Ann-Elisabeth Wedø i Sykehusbygg.

Sammen med blant annet Helseminister Bent Høie, styreleder i Helse Nord-Trøndelag Alf Daniel Moen og styreleder i Helse Midt-Norge Ola strand var hun til stede under markeringen på Levanger i går.

Psykiatriløftet vil etter åpning inneholde nye tilbud innenfor rusbehandling, spiseforstyrrelser, alderspsykiatri og akuttbehandling. Nybygget er forventet ferdigstilt og klart for bruk i september 2018.

Les mer på Helse Nord-Trøndelag sine nettsider her.

Foto: Helse Nord-Trøndelag

Grunnsteinen for Psykiatriløftet